Fietsroutes rondom

Rondom Cadzand-Bad kan je prachtig fietsen. Je kan naar Belgie richting Knokke, langs de kust naar het oosten richting Breskens en door het oude Zeeuws-Vlaanderen met zijn historische plaatsjes zoals Retranchement en Sluis.  Hieronder staan een paar fietsroutes:

1) Vanuit het vakantiehuis kan je meteen de dijk op naar het westen toe richting Knokke. Je fietst binnen een paar minuten naar het Zwin. Voor wie haaietanden wilt zoeken kan hier, langs de kustlijn, zijn hart ophalen. Het fietspad kronkelt door de slufter Het Zwin, de verzande monding van de getijstroom die ooit de vaarweg naar Brugge vormde, snel ben je in Belgie en voor dat je het weet sta je op de boulevard in Knokke.

2) Vanuit het vakantiehuis fiets je binnen een paar minuten naar het strand langs het centrum van Cadzand-Bad. Er loopt een fietspad door de duinen langs het strand van het Zwin naar Nieuwvliet. Onderweg kom je een groot aantal strandpaviljoens tegen waar je gezellig iets kan eten en drinken. Het fietspad is rustig en veilig zonder autowegen dicht nabij, voor kinderen ideaal.  Het is ongeveer 8 kilometer naar Nieuwvliet en het fietspad loopt langs het natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder.  Hier verlaat de route de kust en kan je binnendoor naar Cadzand, het centrum van het gelijknamige vroegere eiland.

3) Bij Terhofstede kruist de route een weg die 1 km noordelijker Retranchement bereikt. Dit dorp is een uitstapje waard.  Daarna kan je Sluis aandoen. Sluis is als voorhaven van Brugge ontstaan aan het Zwin.  Het stadhuis met de enige Belfort toren van Nederland staat in Sluis. De strakke vestingwerken vormen een ander opvallend element.

 

 

Last Minutes

Op de hoogte blijven?